Hotel Karolinka Gogolin

 
 

Otwieramy się! :)

Drodzy Goście!
Wracamy do tego co kochamy najbardziej- do goszczenia Was w naszej restauracji!!

Poniżej przedstawiamy menu, które z niekrytą radością będziemy dla Was przygotowywać!

Menu sezonoweSzparagi:
* Krem szparagowy z kawałkami szparagów, śmietaną i grzankami- 14.00
* Szparagi “pod sosem” holenderskim– serwowane z młodymi ziemniaczkami i jajkiem sadzonym- 30.00
* Klasyka smaku i elegancji– panierowany sznycelek ze schabu, podany z młodymi ziemniaczkami z koperkiem, szparagami i sosem holenderskim- 40.00

Przystawki i zupy:
* Carpaccio di manzo– z polędwicy wołowej z parmezanem, kaparami i grzanką- 20.00
* Rosół domowy z makaronem- 13.00
* Barszcz czerwony z chrupiącym krokietem mięsnym- 18.00
* Żurek z jajkiem– zawsze wyśmienity!- 14.00

Dania główne:
* Duma śląskiej kuchni– rolada wołowa z ciemnym sosem, w towarzystwie kluseczek śląskich i modrej kapusty- 36.00
* Danie dla smakoszy– pieczeń wieprzowa w ciemnym sosie, kluseczki śląskie, sałatka z buraczków- 33.00
* Sznycel naszej Babci– panierowany kotlet ze schabu, ziemniaczki smażone z boczkiem i cebulką, kapusta zasmażana- 33.00
* Smacznie i kolorowo– filet z kurczaka podany na stosie pachnących, grillowanych warzyw- 33.00
* Kaczka po polsku– pół apetycznej tuszki podawanej z grillowanym jabłuszkiem, kluseczkami śląskimi i sałatką z buraczków- 48.00
* Kurcze pieczone…– panierowany filet kurczaka z nadzieniem serowym, serwowany z frytkami i surówką- 29.00
* Pierogi ruskie– gotowane lub smażone na złoto- podawane z cebulką zrumienioną na masełku i świeżą śmietaną- 22.00
* Pierogi z mięsem– serwowane z cebulką zrumienioną na masełku oraz surówką- 25.00
* Sałatka Królewska– świeże warzywa z sosem vinegrette, serwowane z grillowanym kurczakiem, jajkiem sadzonym i grzankami 28.00
* Sałatka Farmerska– grillowane fricase ze schabu na stosie zasmażanych ziemniaczków, ogórków konserwowych, czerwonej cebulki i świeżych pomidorków- 30.00
* Grillowany filet z łososia– podany na mixie sałat w towarzystwie kolorowych warzyw z sosem vinegrette i grzankami- 48.00

Desery:
* Deser Fit– jogurtowo- malinowy, podawany z ciasteczkami owsianymi- 14.00
* Gorąca szarlotka z cynamonem i bitą śmietaną. Może być podana z gałką lodów- 11.00// 16.00
* Puchar królowej– lody waniliowe na musie truskawkowym, podane z bitą śmietaną- 14.00

Restauracja czynna w godzinach:
* od poniedziałku do czwartku od 13.00 do 21.30
* od piątku do soboty od 12.00 do 21.30
* niedziela od 12.00 do 20.00

 Do zobaczenia na miejscu!!