Hotel Karolinka Gogolin

 
 

Otwieramy się! :)

Drodzy Goście!
Wracamy do tego co kochamy najbardziej- do goszczenia Was w naszej restauracji!!

Poniżej przedstawiamy menu, które z niekrytą radością będziemy dla Was przygotowywać!

Przystawki i zupy:

  • Carpaccio di manzo – z polędwicy wołowej z parmezanem , kaparami i grzanką – 22,00
  • Uczta w miłym towarzystwie (porcja dla dwóch osób)- wędzonki, sery i warzywa serwowane na desce, wraz z masełkiem i chlebusiem- 44,00
  • Krewetki Black Tiger– skąpane w winie, z dodatkiem chilli i natki pietruszki. Podane w towarzystwie grzanki- 38,00  
  • Rosół domowy – z makaronem swojskim – 14,00
  • Żurek z jajkiem – zawsze wyśmienity! – 14,00
  • Barszcz czerwony z chrupiącym krokietem mięsnym – 18,00
  • Krem pomidorowy- podawany ze świeżą śmietaną i grzankami- 13,00
  • Florencki krem szpinakowy– z kawałkami kurczaka i śmietaną- 13,00

 

Dania główne:

  • Danie dla smakoszy – pieczeń wieprzowa w ciemnym sosie z kluseczkami śląskimi i dodatkiem sałatki z buraczków – 36,00
  • Duma śląskiej kuchni – rolada wołowa z ciemnym sosem w towarzystwie kluseczek śląskich i modrej kapusty – 39,00
  • Wyśmienita pierś z kaczki- na krążkach grillowanego jabłuszka z żurawiną z dodatkiem leniwych kluseczek i modrej kapusty- 42,00
  • Kaczka po polsku – pół apetycznej pieczonej tuszki podawanej z grillowanym jabłuszkiem, kluseczkami śląskimi i sałatką z buraczków – 48,00
  • Tournedos a’la Henryk IV– grillowany stek z polędwicy wołowej na sosie Choron, podany z placuszkami Rosti, szparagami w boczku oraz grillowaną główką czosnku- 69,00
  • “Kurcze pieczone…”- panierowany filet z kurczaka, podawany z frytkami i surówką- 33,00
  • Pierożki ruskie gotowane lub przysmażone “na złoto”, podawane z cebulką i świeżą śmietaną – 22,00
  • Pierogi z mięsem- serwowane z cebulką zrumienioną na masełku oraz surówką- 25.00
  • Sznycel naszej babci- podawany z ziemniaczkami z boczkiem i cebulką oraz zasmażaną kapustką 35,00
  • Smacznie i kolorowo- filet z kurczaka, podany na stosie kolorowych, grillowanych warzyw- 35.00
  • Sałatka “Farmerska”– grillowane frikase ze schabu na stosie zasmażanych ziemniaczków z dodatkiem ogórków konserwowych, cebulki i świeżych pomidorków- 32.00
  • Sałatka „Królewska” – świeże warzywa z sosem vinegrette, serwowane z grillowanym kurczakiem, jajkiem sadzonym i grzankami – 30,00
  • Grillowany filet z łososia – podany na mixie sałat w towarzystwie kolorowych warzyw z sosem vinaigrette i grzankami – 48,00
  • Sandacz po mazursku- na lustrze sosu pieczarkowego, z ryżem, brokułami, masełkiem migdałowym i filetowaną cytrynką-  49,00
  • Grillowany łosoś po kapitańsku– na sosie Choron podawany z placuszkami Rosti, warzywami i cytrynką-  52,00
  • Bornholmski specjał– okazały filet dorsza na lustrze sosu koperkowo- czosnkowego, podany z talarkami ziemniaczanymi i fasolką szparagową-  42,00  

Desery:

  • „Puchar królowej”– „perełka” lodów waniliowych na musie truskawkowym z delikatną bitą śmietaną – 15,00
  • Gorąca szarlotka – ciasteczko jabłkowe z cynamonem w towarzystwie bitej śmietany. Może być też podane z gałką lodów waniliowych – 11,00// 18,00
  • Kawa mrożona– z gałką lodów waniliowych i bitą śmietaną- 13,00
  • Deser fit-jogurtowo- malinowy, podany z ciasteczkami owsianymi 15,00

 

Restauracja czynna w godzinach:
* Poniedziałek od 17.00 do 21.30
* Wtorek- Czwartek od 13.00 do 21.30
* Piątek-  Sobota od 13.00 do 20.00
* niedziela od 12.00 do 20.00

 Do zobaczenia na miejscu!! 🙂