Drodzy Goście!
Poniżej przedstawiamy menu, które z niekrytą radością i starannością dla Was przygotowaliśmy!
Przystawki i zupy:
- Carpaccio di manzo – z polędwicy wołowej z parmezanem , kaparami i grzanką – 32,00
- Uczta w miłym towarzystwie (porcja dla dwóch osób)- wędzonki, sery i warzywa serwowane na desce, wraz z masełkiem i chlebusiem- 48,00
- Krewetki Black Tiger– skąpane w winie, z dodatkiem chilli i natki pietruszki. Podane w towarzystwie grzanki- 44,00
- Matiasy rodem z Amsterdamu– soczyste filety młodych śledzi z nadzieniem kawiorowym, podane na grillowanym jabłuszku- 34.00
- Rosół domowy – z makaronem swojskim – 17,00
- Żurek z jajkiem – zawsze wyśmienity! – 17,00
- Florencki krem szpinakowy– z kawałkami kurczaka i śmietaną- 17,00
- Barszcz z chrupiącym krokietem z mięsem– 20,00
Dania główne:
- Danie dla smakoszy – pieczeń wieprzowa w ciemnym sosie z kluseczkami śląskimi i dodatkiem sałatki z buraczków – 42,00
- Duma śląskiej kuchni – rolada wołowa z ciemnym sosem w towarzystwie kluseczek śląskich i modrej kapusty – 47,00
- Wyśmienita pierś z kaczki- na krążkach grillowanego jabłka, dodatkiem kluseczek leniwych i modrej kapusty- 51,00
- Kaczka po polsku – pół apetycznej pieczonej tuszki podawanej z grillowanym jabłuszkiem, kluseczkami śląskimi i sałatką z buraczków – 55,00
- Tournedos a’la Henryk IV– grillowany stek z polędwicy wołowej, podany na sosie Choron, z placuszkami ROSTI, grillowanym boczkiem wędzonym, szparagami i grillowaną główką czosnku- 86,00
- “Kurcze pieczone…”- panierowany filet z kurczaka, podawany z frytkami i surówką- 38,00
- Pierożki ruskie gotowane lub przysmażone “na złoto”, podawane z cebulką i świeżą śmietaną – 27,00
- Pierogi z mięsem- serwowane z cebulką zrumienioną na masełku oraz surówką- 29.00
- Sznycel naszej babci- podawany z ziemniaczkami z boczkiem i cebulką oraz zasmażaną kapustką 39,00
- Danie a’la Pompadur– Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym z leniwymi kluseczkami i surówką- 44.00
- “Piekło- niebo”- schab w placku ziemniaczanym, serwowany z sosami: łagodnym kaparowym i pikantnym paprykowym- 38.00
- Karlikowa patelenka- z mięsnymi przysmakami z grilla, ziemniaczkami “na złoto” i kapustą “na gęsto”- 46,00
- Sałatka “Farmerska”– grillowane frikase ze schabu na stosie zasmażanych ziemniaczków z dodatkiem ogórków konserwowych, cebulki i świeżych pomidorków- 38.00
- Sałatka „Królewska” – świeże warzywa z sosem vinegrette, serwowane z grillowanym kurczakiem, jajkiem sadzonym i grzankami – 38,00
- Chrupiący placek z tartych ziemniaków– z dodatkiem sosu grzybkowego, z nutą wędzonego boczku- 36,00
- Smacznie i kolorowo– filet z kurczaka z zalewy ziołowej, podany na stosie grillowanych, kolorowych warzyw- 39,00
- Grillowany filet z łososia – podany na mixie sałat w towarzystwie kolorowych warzyw z sosem vinaigrette i grzankami – 63,00
- Grillowany łosoś po kapitańsku– na sosie Choron podawany z placuszkami Rosti, warzywami i cytrynką- 64,00
- Bornholmski specjał– okazały filet z dorsza, na lustrze sosu koperkowo- czosnkowego, z talarkami ziemniaczanymi i fasolką szparagową- 49,00
Desery:
- „Puchar królowej”– „perełka” lodów waniliowych na musie truskawkowym z delikatną bitą śmietaną – 20,00
- Gorąca szarlotka – ciasteczko jabłkowe z cynamonem w towarzystwie bitej śmietany. Może być też podane z gałką lodów waniliowych – 20,00// 25,00
- Fondant czekoladowy– gorące ciasteczko z płynną czekoladą, podany z gałką lodów waniliowych i bitą śmietaną- 20.00
- Czarny Piotruś – lody czekoladowe podane z orzechami, rodzynkami z rumu, gorącą czekoladą i bitą śmietaną – 22,00
- Kawa mrożona – z gałką lodów waniliowych i bitą śmietaną 18,00
Restauracja czynna w godzinach:
* Poniedziałek – Czwartek od 14.00 do 21.30
* Piątek 14.00 do 21.00
* Sobota od 13.00 do 21.00
* Niedziela od 12.00 do 20.30
Rezerwacje pod numerem telefonu: +48 609 324 424
Do zobaczenia na miejscu!! 🙂